درگاه رسمی اطلاع رسانی فعالیت های علمی پژوهشی دکتر علی الهامی

پژوهشگر، مدرس و فعال الهیات، تاریخ و تمدن اسلامی

درگاه رسمی اطلاع رسانی فعالیت های علمی پژوهشی دکتر علی الهامی

پژوهشگر، مدرس و فعال الهیات، تاریخ و تمدن اسلامی

پژوهشگر، مدرس و فعال الهیات، تاریخ و تمدن اسلامی، دارای درجه علمی دکترای تخصصی(Ph.D) دانشگاه و دانش آموخته سطوح عالی حوزه علمیه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی

دکتر علی الهامی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران

صدور گواهی فعالیت علمی پژوهشی فرهنگی دکتر علی الهامی

گروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه های تدریس و دانشورزی دکتر علی الهامی

سوابق خدمت دانشگاهی و غیردانشگاهی دکتر علی الهامی

‌مدرسی معارف اسلامی گرایش تاریخ و تمدن اسلامی

سوابق تحصیلی دکتر علی الهامی

استادان دکتر علی الهامی

سوابق خدمت دانشگاهی دکتر علی الهامی

دانشجویان و شاگردان دکتر علی الهامی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشگاه معارف اسلامی

سوابق تحصیلی حوزوی دکتر علی الهامی

استادان حوزوی دکتر علی الهامی

دکتر علی الهامی دانش آموخته حوزه علمیه قم

کمیت تدریس دکتر علی الهامی

فرهنگ و تمدن اسلام و ایران

سوابق تحصیلی دانشگاهی دکتر علی الهامی

استادان دانشگاهی دکتر علی الهامی

سوابق تحصیلی دروس خارج فقه دکتر علی الهامی

مقالات مجلات معتبر فارسی دکتر علی الهامی

داوری و نظارت بر فعالیت پژوهشی دکتر علی الهامی

دکتر علی الهامی دانش آموخته دانشگاه قم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

جلسه دفاعیه پایان نامه

سوابق تحصیلی دروس تاریخ دکتر علی الهامی

سوابق تحصیلی دروس فلسفه دکتر علی الهامی

همکاری مؤثر در مجلات علمی دکتر علی الهامی

عضو هیئت تحریریه دکتر علی الهامی

بایگانی
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
نویسندگان
پیوندها
پیوندهای روزانه

هو المعین

 

داوری و نظارت بر فعالیت پژوهشی دکتر علی الهامی

داوری رساله دکتری تخصصی Ph.D

برگزاری جلسه دفاعیه

عنوان: دستاوردهای علمی شیعیان در دوره سلجوقیان

آذر ماه 1397

139709291300 هو المعین؛‌ برگزاری جلسه دفاعیه رساله دکتری تخصصی Ph.D  به داوری دکتر علی الهامی با عنوان: دستاوردهای علمی شیعیان در دوره سلجوقیان ‌دانشجو: نیره زبرجدی ،‌ رشته مدرسی معارف اسلامی گرایش تاریخ و تمدن اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی،‌شهرستان قم،‌استان قم، کشور جمهوری اسلامی ایران، 29 آذر 1397ش؛

گزارش اجمالی:

«به حول و قوه الهی جلسه دفاع رساله سرکار خانم نیره زبرجدی، مقطع دکتری، گرایش تاریخ و تمدن اسلامی پنجشنبه ۱۳۹۷/۰۹/۲۹ ساعت ۱۳ در دانشگاه معارف اسلامی برگزار گردید

موضوع رساله سرکار خانم نیره زبرجدی: دستاوردهای علمی شیعیان در دوره سلجوقیان.

استاد راهنما: جناب آقای دکتر شهرام یوسفی فر.

استاد مشاور: جناب آقای دکتر مجتبی خلیفه.

اساتید داور: حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی الهامی، جناب آقای دکتر احمد بادکوبه هزاوه، جناب آقای دکتر سیدضیاءالدین میرمحمدی.

جلسه دفاع، پس از قرائت چند آیه از کلام الله مجید و اعلام برنامه توسط استاد محترم راهنما شروع و سپس دانشجو به ارائه گزارشی از رساله و انجام اصلاحات درخواستی اساتید محترم داوران در جلسه پیش دفاع پرداخت.

در ادامه داوران محترم نظرات خودشان را مطرح نمودند و بعد دانشجو و اساتید محترم راهنما و مشاور به دفاع از رساله پرداختند. و سپس اساتید برای نمره دانشجو به شور نشسته و بعد از آن صورتجلسه توسط استاد محترم راهنما قرائت و در آخر سوگندنامه توسط دانشجو خوانده شد.

چکیده رساله:

نیمه دوم قرن پنجم و نیمه اول قرن ششم هجری از ادوار درخشان علمی جوامع اسلامی بود و جامعه علمی شیعه نیز در این پیشرفت نقش اساسی بر عهده داشت. نخبگان شیعی بر اساس دیدگاه فقهی عالمان شیعی در ساختار قدرت سیاسی سلجوقیان تسلط یافته و به مناصب کلیدی همچون وزارت، تصدی دیوان ها و مناصب دینی (نقابت) دست یافتند و از این طریق بر توانمندی خود برای دستیابی به اهدافشان افزودند و از سوی دیگر بانیان و سازندگان مدارس شیعی در رقابت با مدارس سایر فرقه‌ها، برای ترویج عقاید شیعه و علوم دینی و تشیید ارکان خود مراکز علمی بسیاری را در شهرهای شیعه نشین تأسیس نمودند. نتیجه این امرتربیت فرهیختگان برجسته‌ای شد که با آثار ارزشمند خود موجب توسعه‌ و بالندگی مذهب شیعه‌ دوازده امامی شدند. موضوع این پژوهش بررسیدستاوردهای علمی شیعیان دردوره سلجوقیان، از این منظرکه درکدامین حوزه‌های دانشی در این دوره، نسبت به دوره های قبل فعالیت بیشتری داشته و در کدام رشته‌های علمی نوآوری یا پویایی داشته‌اند؟ لزوم شناسایی میراث علمی و معنوی شیعیان در جامعه اسلامی و گسترش زمینه‌های مطالعات در آن، اهمیت و ضرورت تحقیق است، این تحقیق به دنبال دست یافتن به این امراست که نشان دهد در دوره سلجوقی عالمان شیعی در علوم اسلامی و محض دارای تکاپوهای علمی و تولیدات علمی درخوری بوده‌اند.

روش تحقیق در این پژوهش روش مرسوم در حوزه تحقیقات تاریخی است که پس از مطالعه و بررسی متون و منابع مختلف، اطلاعات و داده‌های مورد نیاز فراهم آمده و در نهایت به شکل نظام‌مند در ارتباط با مسئله پژوهش به تجزیه و تحلیل آنها پرداخته شده است. روش گردآوری نیزکتابخانه‌ای بوده است.

نتیجه پژوهش نشان می‌دهد که در دوره سلجوقیان در علوم اسلامی شمار کل عالمان شیعی و تعداد آثار آنان نسبت به دوره غزنویان و آل بویه روند رو به افزایش نسبی داشته و بیشترین آثار و موضوع مورد توجه دانشوران شیعی علم تفسیر بوده که با رشد سه برابری مواجه بودیم در حالیکه در علم فقه و کلام همان روند رشد را تداوم بخشیدند و در حدیث رشد چندانی یافت نشد در حالیکه در شمار کل عالمان شیعی در علوم محض نسبت به دو دوره ذکر شده رشد چهار برابری را نشان داد و به لحاظ تعداد آثار رشد بین دو تا پنج برابری نسبت به دوره‌های قبلی در رشته‌های ریاضی، نجوم، طب و فلسفه بودیم بنابراین در حوزه علوم محض نسبت به حوزه علوم اسلامی در این دوره شاهد روند رو به افزایش چشمگیری هستیم، همچنین در تمام علوم مورد پژوهش، عالمان شیعی دارای نوآوری های متعددی بودند.

واژگان کلیدی

شیعیان، سلجوقیان، عالمان شیعی، علوم اسلامی، علوم محض.»

 

به نقل از:

سایت دانشگاه معارف اسلامی

 با سپاس

دکتر علی الهامی  

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی